Framåt Västervik! 7 september

Tillväxtdagen flyttas till 2022 – Framåt Västervik! nystartar hösten.

För att nystarta näringslivet efter sommaren lanserar man nu en halvdag den 7 september för en något mindre skara fysiska gäster – Framåt Västervik!

Tisdag 7 september 11.30–18.00, Gränsö slott & Facebook Live

En eftermiddag med föreläsning av Per Schlingmann – i samarbete med Tjustbygdens Sparbank, utfrågning av regionpolitiker kring norra Kalmar läns framtida infrastruktur – i samarbete med Västerviks Företagsgrupp, nyheter från näringslivet och förhoppningsvis en massa mingel.

Framåt Västervik! hålls den 7 september 2021 på Gränsö Slott och är en halvdag som börjar med gemensam lunch och som förhoppningsvis kan bestå av 100–150 personer. Eftermiddagen innehåller en föreläsning av Per Schlingmann som pratar om pandemins effekter på näringslivet och de möjligheter och den nya spelplan som har vuxit fram i dess spår. Han tar utgångspunkt i det globala och landar in för att prata ur ett Västerviksperspektiv. Det kommer även att äga rum en politikerutfrågning som Västerviks Företagsgrupp och Västervik Framåt också har behövt skjuta fram. En utfrågning med beslutande regionpolitiker gällande vägar in till norra Kalmar län med fokus på E22:an, Tjustbanan och väg 35.

Dagen avslutas med nyheter och utvecklingstankar från lokala företagare som efterföljs (förhoppningsvis om så tillåts) av en välförtjänt mingelafterwork. Framåt Västervik! kommer också att erbjudas live på Facebook. (länk till livesändning där du kan klicka i att du kommer se sändningen digitalt.)

Deltagaravgifter
Deltagande på plats på Gränsö Slott, halvdagsarrangemang inkl lunch och afterwork: 595 kronor exklusive moms (faktureras).
Digitalt deltagande via Facebook: Utan kostnad.
Anmälan Framåt Västervik! 7 september 2021

Anmälan görs via formulär>>

PROGRAM – FRAMÅT VÄSTERVIK!

7 september 11.30–18.00 på Gränsö Slott, Västervik

11.30   Lunch och mingel

13.00   Välkommen!

13.10   Per Schlingmann – En föreläsning om lärdomar av corona ur ett företagar-/näringslivsperspektiv och framförallt de utmaningar och möjligheter vi nu står inför vad gäller omställningar och ny spelplan. Per kommer att gå från det globala, till det nationella och vidare mot det regionala och det sammanhang en ort av Västerviks storlek ingår i.

14.00   Intervju Per Schlingmann tillsammans med en lokal företagare.

14.10   Paus

14.20   Vägar in till norra Kalmar län – Paneldiskussion med Region Kalmar läns politiska nyckelpersoner för infrastrukturfrågor:

– Angelica Katsanidou (S), ordförande i regionstyrelsen
– Peter Vretlund (S), regionråd med ansvar för regional utveckling, kultur och kollektivtrafik
– Karin Helmersson (C), regionråd med ansvar för regional utveckling, kultur och kollektivtrafik och
– Pär-Gustav Johansson (M), oppositionsråd med ansvar för regional utveckling, kultur och kollektivtrafik.

15.20   Fika och mingel

15.45   Framåt Västervik! – på gång i näringslivet

16.30–16.45 Avrundning och eventuell efterföljande afterwork

Anmälan görs via formulär>>

Tillväxtdagen i Västervik har under snart två decennier varit en viktig dag för näringslivet. Då får man chans att tanka ny inspiration till sitt företagande, delta i workshops men framförallt en chans att träffa och mingla med kollegor i näringslivet. Pandemin har tagit bort möjligheten till den typen av 300 personsträffar och dagen har flera gånger skjutits på framtiden. Nu väljer Västervik Framåt att återigen flytta den till den 1 juni 20211, så att dagen får möjligheten att leverera just det som den brukar.

För att ändå samla delar av näringslivet efter en lång intensiv pandemi, så satsar man nu på att nystarta näringslivet med en eftermiddag i en lite mindre, men ändå högkvalitativ form.

– Det är såklart trist att behöva skjuta på Tillväxtdagen ytterligare ett år, men när vi gör den så vill göra den rättvis. Det känns ändå förhoppningsfullt att vi kan erbjuda näringslivet en fysisk träff den 7 september i höst som skall kicka igång och kanske tillåta oss i Västervik att blicka framåt och gemensamt hitta nya tillväxtmöjligheter, säger Thomas Eriksson, vd på Västervik Framåt.

               

Om författaren