Företagsakuten i Västervik – ny tjänst från Västervik Framåt

En rad insatser har redan lanserats av Västervik Framåt och Västerviks kommun för att försöka hjälpa näringslivet i Västerviks kommun under Covid-19. Nu adderar Västervik Framåt, med finansiering av Tjustbygdens Sparbank, ännu ett verktyg – Företagsakuten. En tjänst där företag får kostnadsfri behovsanalys av Västervik Framåt som efterföljs av ekonomiska och juridiska analyser, diagnoser och åtgärder genom Ludvig & Co och PwC.  90 procent subventionerat av Tjustbygdens Sparbank.

Under de dryga tre veckor som Covid-19 har haft en påtaglig påverkan på samhället och således näringslivet, så har en rad lokala insatser initierats för att försöka stödja och göra lättnader för det lokala näringslivet. Västervik Framåt har bland annat lanserat Barometern, utökat den personliga rådgivningen/coachningen, initierat lokala och nationella marknadsföringsinsatser och skapat take away-luncher för gymnasieelever tillsammans med Västerviks kommun. Nu lanserar Västervik Framåt, med finansiering av Tjustbygdens Sparbank, en tjänst som skall hjälpa små företag att kunna få kontroll och känna trygghet i ekonomiska och juridiska frågor. Företagsakuten i Västervik startar med kostnadsfria coachingsamtal hos Västervik Framåt där man får en övergripande bild av de behov av hjälp som företaget behöver. Det efterföljs av en djupare analys och diagnos av revisions- och affärsrådgivningsföretagen Ludvig & Co samt PwC.

– Otroligt viktigt och bra att kunna lansera det här tillsammans med Tjustbygdens Sparbank. Vi tror att de här kraftigt subventionerade rådgivningarna, analyserna och åtgärdsplanerna kan få framförallt mindre företag att känna sig mindre ensamma och utsatta i frågor som kan vara väldigt känsliga och svåra att ta hjälp och råd i, säger Thomas Eriksson, vd på Västervik Framåt.

Tjänsten lanseras som en direkt åtgärd för företag som på grund av Covid-19 upplever att de står inför akuta ekonomiska problem. Den ekonomiska insatsen om 300 000 kronor från Tjustbygdens Sparbank fungerar som subvention för företagen som endast behöver betala 10 % av kostnaden för upp till fem timmars ekonomisk eller juridisk rådgivning från de båda företagen Ludvig & Co och PwC, som även de subventionerat sina ordinarie arvoden.

Läs mer om Företagsakuten här.

Kontakt

Thomas Eriksson, vd, Västervik Framåt
thomas.eriksson@vastervikframat.se
0490-875 05

 

 

 

Om författaren