Bli en aktiv informatör på nätet – kostnadsfri digital introduktion

13 januari är fulltecknad!

Bli en aktiv informatör på nätet – en kostnadsfri digital introduktion med Mikael Lembke, GTV Gamleby

Att jobba med information på nätet kan många gånger kännas tungt och svårt. Det är mycket att tänka på. Västervik Framåt erbjuder i samarbete med GTV – TV-produktion Gamleby, denna föreläsning som är en digital introduktion till kommande kurser/workshops, där vi försöker förenkla ert kommunikationsarbete ute på nätet.

Introduktionen varar en timma och sker online ger även möjlighet till att ställa frågor efteråt. Under inledningen av 2021 följer vi upp med ett mycket intressant och lärorikt seminarium ”Kommunikation och marknadsföring på sociala medier” samt en workshop på temat ”Filmproducera bättre med din mobil”.

Nytillsatt datum: 13 januari 18.00–19.00

10 december 18.00–19.00 (Fulltecknad)

 

Plats: Online. Länk skickas ut inför föreläsningen som också kommer att spelas in. Anmälan sker via formuläret längst ner på sidan. Max 20 deltagare.

Introduktionen är kostnadsfri!

 

PROGRAM

Svenskarna och internet

Internetstiftelsen ger varje år ut en rapport om hur vi svenskar använder oss av internet. I den kan vi ta del av statistik om det mesta som rör oss och internet. Vi tittar lite kort igenom den och ser hur olika åldrar använder olika sociala medier.

Hur använder vi svenskar nätet?

Google är vår vanligaste startsida när vi ska börjar surfa. Det är också den största vägen in till våra hemsidor. Vi tittar på Google trends för att se vad folk faktiskt söker på.

Vad kan jag som kommunikatör göra för att nå de olika grupperna?

Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok… Här samlas folket. Att posta inlägg ger möjligheter. Men hur ska vi göra dem intressanta? Hur arbetar vi med content marketing? Annonser på sociala medier? Vad är och hur uppstår virala inlägg? Vilken svenska använder vi i vår kommunikation? Når vi verkligen ut till alla när vi postar våra inlägg?

Bild och ljud på sociala medier

Går det att producera en film på plats och få den utlagd innan vi lämnar platsen? Vad kan man använda för tekniska hjälpmedel när man filmar och klipper ihop sin film? Hur tänker en fotograf när hen filmar? Räcker det inte med att lägga ut en bild?

Lagar och rättigheter

YGL, TF, GDPR , Upphovsrättslagen, BBS-lagen, Språklagen, Spellagen.

ANMÄLAN

13 januari är fulltecknad!

 

Mikael Lembke är mångårig videofotograf, redigerare, föreläsare och handledare på GTV, TV4, SVT med flera företag. Mikael kommer år 2022 att examinera som digital kommunikatör för offentlig förvaltning. Han är för närvarande anställd som tekniker på GTV.

 

 

 

 

 

Om författaren