Behov av yrkeshögskoleutbildningar i Västervik med omnejd

En utbildningsform som Campus Västervik erbjuder är Yrkeshögskoleutbildningar. Där är syftet att förse arbetslivet med kompetent arbetskraft, inom de områden som det finns behov av.

Har du behov av denna kompetens inom 3–4 år? Har du möjlighet att ta emot en eller flera studerande för LIA – Lärande i arbete?

Att ta emot en student på LIA ger dig en god möjlighet att lära känna och lära upp en studerande utifrån just den kompetens som ditt företag behöver och därefter kunna rekrytera någon som redan är introducerad i arbetet när utbildningen är klar.

Följande utbildningar vill Campus Västervik undersöka ditt behov av just nu:

Strategisk inköpare och upphandlare

Som strategisk inköpare/upphandlare ansvarar du för att göra effektiva upphandlingar och med kunskaper inom bla affärsjuridik, förhandlingsteknik och upphandlingsprocessen. I den privata sektorn har du en viktig roll i att bidra till konkurrenskraft och lönsamhet, att utnyttja de medel som tilldelats på ett effektivt sätt. I utbildningen ingår 22 veckors LIA – lärande i arbete. Där är de studerande ute på en arbetsplats och lär sig omsätta och fördjupa sina kunskaper i sitt kommande yrke. Utbildningen pågår i 2 år.

Service- och underhållsingenjör

Efter avslutad utbildning kan deltagarna arbeta som underhållsingenjör, serviceingenjör, underhållstekniker, servicetekniker, processtekniker, etc. Utbildningen ger kompetens för att självständigt kunna utföra förebyggande och avhjälpande service och underhåll i processtyrda anläggningar såsom energiproduktion, livsmedelsproduktion, pappersproduktion, och annan industriell tillverkning. I utbildningen ingår 30 veckors LIA – Lärande i arbete. Där är de studerande ute på en arbetsplats och lär sig omsätta och fördjupa sina kunskaper i sitt kommande yrke. Utbildningen pågår i cirka 2 år.

Digital marknadskommunikatör

Efter avslutad utbildning kan deltagarna arbeta som digital marknadskommunikatör, digital marknadsförare, onlinemarknadsförare, sökoptimeringskonsult, webbanalytiker, Digital Marketing Specialist, Campaign Manager, Media Planner, etcetera. Utbildningen ger kompetens för att självständigt kunna kravställa och driva utveckling för digitalisering av marknadsföring, utifrån insikter om kundens beteende och verksamhetens affär och ekonomi. I utbildningen ingår 26 veckors LIA – lärande i arbete. Utbildningen pågår i cirka 2 år.

När Campus ser att ett behov finns, gör de tillsammans med YH-utbildare en ansökan till Myndigheten för yrkeshögskola, som är de som beviljar vilka utbildningar som sedan får genomföras.

Följande pågående fem yrkeshögskoleutbildningar kommer erbjudas också till hösten:

  • Redovisningsekonom
  • Lönespecialist
  • Food & Beverage Manager
  • Certifierad produktionstekniker
  • Energiingenjör

Du kan läsa mer om dem här >>

Hur ser ert behov ut? 
Svara med e-post till maria.skarin@vastervik.se senast 29 mars!

Maria Skarin
Utbildningsledare/handläggare
Telefon: 0490-25 41 40

 

Om författaren