Är du en fena på kundservice, bemötande och administration?

vi söker en turistassistent

Vi söker en vikarie till vår turistinformation, reception och ekonomiavdelning.

Västervik Framåt arbetar med tillväxtfrågor på uppdrag av Västerviks kommun och näringslivet. Det innebär företagsutveckling, företagsetableringar, turismfrågor, platsutveckling, och inflyttarservice. I uppdraget ingår marknadsföringen av varumärket Västervik, det vill säga att lyfta fram Västervik som en attraktiv kommun att besöka, arbeta, bo, verka och leva i.

Arbetsbeskrivning

En av våra medarbetare ska vara föräldraledig och vi söker omgående en vikarie till vår turist-information, reception och ekonomiavdelning. Vi söker dig som vill vara med och ge våra besökare och kommuninnevånare den bästa servicen och bemötandet över disk, via chatt och sociala medier men också kan tänka dig att jobba med ekonomi och administration. Känner du igen dig, då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Arbetet i turistinformationen innebär att du behöver vara flexibel, social och lösningsorienterad. Du ger information till våra besökare och potentiella inflyttare, jobbar men informationsinhämtning från besöksnäringsföretagen samt arbetar med försäljning och inköp. Tjänsten innefattar även redaktionellt arbete på webbplatsen vastervik.com, sociala medier och övriga kanaler. Den administrativa delen innebär att du arbetar med kund- och leverantörsreskontra, in- och utbetalningar samt löpande bokföring. Tjänsten infattar även receptionsarbete, bokning av lokaler samt hantering av anmälningar till möten och föreläsningar med mera.

Kvalifikationer

Du har ett utpräglat sinne för service och bemötande samt gillar att kommunicera och informera. Har du erfarenhet från turism och besöksnäring är det ett plus. Du behöver vara ansvarstagande, noggrann och strukturerad, ha sinne för siffror och ekonomi samt förmågan att ”hålla flera bollar i luften”.  Du trivs med att samarbeta och ha kontakt med andra människor.

Din utbildningsnivå är minimum gymnasieexamen inom något av de högskoleförberedande programmen eller Hotell- och turismprogrammet.  Vi vill också att du har:

  • Erfarenhet av arbete med service och kundkontakter.
  • Erfarenhet eller intresse av webbredaktionellt arbete samt att arbeta med sociala medier.
  • God förståelse kring siffror och ekonomi, gärna kompletterat med kunskaper i Excel.
  • Kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är även meriterande är om du har:

  • Eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet inom ekonomi och administration eller turism.
  • God lokalkännedom om Västerviks kommun.
  • Kunskaper i tyska.
  • Kunskap i InDesign.

 

Omfattning:    Heltid, vikariat på 10 månader med eventuell förlängning.

Start:                  Omgående enligt överenskommelse.

Plats:                 Västervik

Övrigt:               Under främst sommarsäsongen sker visst arbete även på kvällar och helger.

 

Ansökan till thomas.eriksson@vastervik.com senast den 11 november 2018. Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum.

Önskar du ställa frågor om arbetet eller söker annan information kontakta oss gärna via e-post thomas.eriksson@vastervik.com och lämna kontaktuppgifter så hör vi av oss.

 

 

Om författaren