Tillväxtdagen

tillvaxtdagen bild

För fullständigt program och information

Sista dag för anmälan har passerat.

Kontakt

Thomas Eriksson, vd, Västervik Framåt, thomas.eriksson@vastervik.com, 0490–875 05

Programgrupp Carin Torngren, Amanda Krafft, Christos Sevlidis, Stina Qubti, Rikard Larsson, Lisa Rosenblad, Lina Johansson, Sofie Alvarsson, Thomas Eriksson och Niklas Lind.

Bokningsregler Tillväxtdagen 23 maj 2018

Deltagaravgift: 1 395 kr exklusive moms.

Sista anmälningsdag 15 maj.
Anmälan är bindande och vi tillämpar följande avbokningsregler med följande avgifter:
Senast 15 maj – ingen avgift.
16-17 maj 50 %
18 maj och efter – full avgift.

Frågor 0490-875 00, info@vastervik.com


 

angela-bjorn-marcus2

Pressmeddelande

Tillväxtdagen i Västervik 2018

Den 23 maj är det dags för den 15:e upplagan av Tillväxtdagen på Gränsö Slott i Västervik. Vi är stolta att kunna presentera Björn Ulvaeus, Marcus Oscarsson, Angela Ahola och de lokala entreprenörerna Stina Porsgaard och Marie Sevlidis som huvudtalare. En Tillväxtdag med inspiration, fördjupningar, nyheter och ungt företagande – något för alla företagare.

Den smått jubilerande 15:e upplagan av Tillväxtdagen samordnas i år för första gången i Västervik Framåts regi. En dag som tar avstamp i det som så lyckosamt har upparbetats genom åren, men med en rad nya ingredienser. Dagens inleds med en inspirationsföreläsning med den från bland annat TV 4, SVT och Filip och Fredriks ”Breaking News” kända psykologen Angela Ahola som pratar om hur du gör intryck som människa och om du faktiskt skulle vilja ha dig själv som kollega. Under dagen kommer man få ta del av längre personlig intervju med världsartisten, entreprenören och västervikaren Björn Ulvaeus. Marcus Oscarsson, utsedd till Sveriges bästa politiska reporter av nyhetstjänsten Omni i en omröstning bland Sveriges politiker, känd bland annat som politisk reporter på TV4 kommer att guida oss inför det mest spännande rysarvalet i modern tid. Sist av huvudföreläsarna hittar vi de lokala entreprenörerna Stina Porsgaard och Sevlidis som inspirerande berättar om deras drivkrafter, förebilder och syn på företagande.

Nytt för i år är att miniseminarierna sker i två valbara omgångar som i år fokuserar på framförallt två områden som angår alla företagare – digitalisering och kompetensförsörjning.

Digitalisering:
Här hittar man kognitionsvetaren Sofia Thunberg från Linköpings Universitet tar oss med in i framtiden och robotarnas värld. Det vi tidigare sett som fantasier i filmer och tidningar är nu verklighet där vi alla om några år kanske kommer att ha en intelligent robot som kollega i industrin eller på kontoret – skrämmande eller spännande!

Kopplat till digitaliseringen och hur vi ska hänga med i denna kommer Almi att berätta hur företagare kan utbilda sig och sitt företag. De har ett samarbete med Google som kallas Digitalakademin och om detta kommer Hanna Hägg från Almi i Kalmar att berätta.

Kompetensförsörjning:
Oddwork är en av landets vassaste experter på Employer branding – dagens och morgondagens medarbetare vill mer är att ha ett jobb, man vill jobba med rätt saker på rätt företag. Företagskultur är viktig och viktigare än mycket annat. Hur kan du som företag matcha din företagskultur med dina framtida medarbetare.

En annan sida av rekrytering är att göra rätt när det väl ska skrivas avtal, det vittnar många samtal till organisationen Företagarna om. Vi tagit hit deras jurist Christoffer Lewinowitz, som kommer berätta om hur företag undviker de dyra fallgroparna.

Dagen avslutas med after work med den lokala matimportbjässen Plivit Trade där företagen också får mingla i expoområdet. Under kvällen kommer man under middagen få möjlighet att ta del av de lokala partiernas tillväxtslöften under den kommande mandatperioden. Kvällen avslutas med en underhållande överraskning som utannonseras senare.

Moderatorer under dagen är den lokala franchiseentreprenören Stina Qubti och Niklas Lind på Västervik Framåt. Ett par som kommer ifrån varsin del av näringslivet och som kan spela två olika roller och röster åt publiken under dagen.

 

Om författaren