Mångfald och affärsnytta 14/2

I samverkan med Västerviks HR-nätverk har vi äran att bjuda in till årets kanske viktigaste föreläsning. Västerviks kommun har tilldelats statsbidrag för att genomföra näringslivsaktiviteter under våren och vid årets första HR-träff kickar vi igång dessa genom att bjuda in Alexandra Jaeger för en föreläsning som sprider inspiration och kunskap kring strategiskt mångfaldsarbete och hållbar kompetensförsörjning.

Alexandra berättar om hur man lyckats skapa ett inkluderande företag där tillhörighet och kundnytta är målet och där mångfald kopplas till lönsamhet, hållbarhet och affärsnytta.

Föreläsningen genomförs i av Västerviks Kommun, Arbetsförmedlingen och Västervik Framåt, inom vårt HR-nätverk och vi bjuder denna gång in alla intresserade från näringslivet.

Torsdag 14 februari

på Best Western Plus Västerviks Stadshotell, Kungsgrundet källarvåningen

Skanska fick utmärkelsen förra året utmärkelsen ”Årets mångfaldssmarta företag 2017”. På Skanska är det Alexandra som håller i spakarna och driver deras arbete med mångfald, inkludering och ledarskapsutveckling. Med en bakgrund inom kommunikation och HR arbetar hon med att främja inkluderande arbetsplatser där olikheter tas tillvara utan onödiga hinder. Hon är även styrelseledamot i Mine, Sydsveriges största nätverk av mångfaldssmarta företag.

Program

08.15  Dörrarna öppnas, akademisk kvart.

08.30  Frukost, mingel och info om HR-nätverket. Thomas Eriksson, Västervik Framåt

08.50  Lokala jobbspår en väg till kompetensförsörjning. Michal Ulatowski, Arbetsförmedlingen                           

09.00  Skanska, ett inkluderande företag där mångfald kopplas till lönsamhet, hållbarhet och affärsnytta. Alexandra Jaeger, Skanska Sverige AB

10.00  Vad gör Västerviks kommun?
– Socialförvaltningens arbete för att fånga upp och ta tillvara på utrikesfödd kompetens. Sven Tholén, Socialförvaltningen
– Kommunens arbete med att stärka sin interkulturella kompetens. Elisabet Sjöstrand, Arbete och kompetens

10.30  Slut

Anmälan
Anmäl dig senast den 8 februari till thomas.eriksson@vastervik.com och ange eventuell specialkost/allergier.

Välkomna hälsar

Elisabeth Sjöstrand, Västerviks kommun, Michal Ulatowski, Arbetsförmedlingen ochThomas Eriksson, Västervik Framåt

 

Om författaren