Leanseminarie FULLT!

DagLotsander_200x200

Aktiviteten är fulltecknad! För väntelista kontakta info@vastervik.com eller 0490-875 00.

Lunchseminarie 28 november

Leanfilosofin – grunden till ett lyckat förbättringsarbete

Föreläsare Dag Lotsander, känd från Toyota

Ta tillvara kraften och kreativiteten hos alla ledare och medarbetare med Lean. Dag Lotsander är en uppskattad föreläsare som talar om Toyotas ledarskapsfilosofi, även kallad Lean, och vad det betyder för ledarskap och medarbetarskap. Mätningar visar att införande av ständiga förbättringar leder till kraftigt kortade ledtider, sänkt stress, ökat samarbete och minskning av onödig belastning samtidigt som personaltrivseln ökar väsentligt.

Lunchseminarie 28 november 12.00–14.30

Plats: Best Western Plus Västerviks Stadshotell. Föreläsning i Kungsgrundet.

Lunchen är kostnadsfri men sen avbokning debiteras. Begränsat antal platser!

 

 

Om Dag Lotsander

Dag Lotsander, som i grunden är beteendevetare, har 20 års erfarenhet av att arbeta inom Toyota i roller som bland annat försäljningschef och marknadsdirektör. Han hade också i uppdrag att driva kulturförändringen i Sverige när ledarskapsfilosofin ”The Toyota Way” infördes i Toyotas tjänsteproducerande verksamheter, med start 2003. I samband med det tog han också initiativet till att sammanfatta professor J Likers bok ”The Toyota Way” i ett häfte som sedan har spridits i över 100 000 exemplar.

Sedan 2008 är han konsult och föreläsare i eget företag och hjälper organisationer inom både näringslivet och offentlig sektor att öka kunskapen om vad lean är och att mobilisera kraften hos ledare och medarbetare.

Lean är en ledarskapsfilosofi och ett sätt att tänka, som ursprungligen kommer från Toyota. Filosofin får nu allt större spridning i företag och organisationer. Lean handlar om att ha effektiva och flexibla processer som är utformade efter kundernas behov. Grunden är att skapa kundnytta genom att ta bort allt slöseri genom att bygga in kvalitet i arbetet och utjämna arbetsbelastningen. Ledstjärnor är värdeskapande, enkelhet och helhetstänkande. En förutsättning för att lyckas är att involvera och engagera medarbetarna i verksamhetens alla led.

 

Om författaren