GDPR? Hanterar ni personuppgifter?

dataskydd

Är du redo för GDPR?

Västervik Framåt erbjuder nu i samarbete med Sällberg & Co en grundläggande utbildning som uppdaterar dig i det nya regelverket, reder ut begreppen och hjälper dig med förberedelserna. Halvdagsutbildningen är förlagd hos oss på Västervik Framåt så du slipper resekostnader till annan ort.

Måndag 11 december förmiddag eller eftermiddag

GDPR – Dataskyddsförordningen – (General Data Protection Regulation) kommer påverka alla branscher, företag, föreningar och organisationer som hanterar personuppgifter. Den nya dataskyddsförordningen är den största förändringen för företag vad gäller hantering av personuppgifter och dataskydd sedan personuppgiftslagen PUL, infördes. Alla företag och organisationer ansvarar för att dataskyddsförordningen följs, annars finns risk för sanktionsavgifter. Företaget måste kunna visa att man har full kontroll över sin personuppgiftshantering

GDPR träder i kraft den 25 maj 2018. Det innebär bland annat hårdare krav på hur ni som företag hanterar personuppgifter. Det ställs nya krav på nya rutiner och processer för en säker hantering av register samt krav på ansvarig. Det kan gälla allt från ett namn eller ett foto av en kund, till en uppgift om sjukfrånvaro hos en anställd.

Kursinnehåll:
Utbildningen skall varva föreläsning, diskussionsfrågor och övningar.keep-calm-and-prepare-for-gdpr

  • Översiktlig genomgång av dataskyddsförordningen
  • Vad är en personuppgift? Hur behandlar jag personuppgifter?
  • Vad innebär ”rätten att bli glömd”?
  • Hur hanterar jag ett integritetsintrång?
  • Vad har jag för skyldigheter?
  • Hur gör jag en konsekvensanalys?
  • Behöver jag ett dataskyddsombud?
  • Handlingsplan

Målgrupp:
Utbildningen riktar sig till alla som behöver förstå hur man får använda personuppgifter. VD, ledningsgrupp, IT-ansvarig, projektledare, systemutvecklare, kravställare med flera. Antalet platser är begränsat till 25+25. Först till kvarn gäller. Inga förkunskaper krävs.

Kostnad:  2 000 kronor exklusive moms/deltagare.

Anmälan

Önskar delta:

 Måndag 11/12 kl 08.00-12.00 Måndag 11/12 kl 13.00-17.00


 

”Jag ger kursen 5 av 5 möjliga. Mycket bra föreläsare. En relevant genomgång av GDPR. Gruppen var bra sammansatt av företag med liknande behov vilket gjorde frågorna relevanta. Daniel Fridhed, Swedish Care AB”

dataskydd bild

GDPR för små- och medelstora företag

EU-kommissionen har tagit fram en 6-sidig infograf med information om den kommande dataskyddsförordningen med speciellt fokus på små- och medelstora företag.

Läs infografen som pdf-dokument

Om författaren