Framåtblick 2019: Morgondagens arbetplats – 4/4

Morgondagens arbetsplats:
Hur skapas attraktiva och hållbara arbetsmiljöer för framtiden?

Länsförsäkringar Kalmar län hälsar dig välkommen till Framåtblick Kalmar län, ett återkommande samtalsforum där man tillsammans med Länsförsäkringars Forskningsfond skapar en mötesplats mellan forskning och samhälle. Här får du möjligheten att diskutera viktiga samtids- och framtidsfrågor och bidra med ditt eget engagemang!

I år ligger fokus på morgonsdagens arbetsplats. I en tid av ökad digitalisering, globalisering och en arbetsmarknad präglad av kortare uppdrag och flexibilitet, är frågan hur intressenter i olika regionala arbetsmarknader påverkas framåt. Vilka är de stora arbetsmiljö-, rekryterings- och förmånsfrågorna idag och i framtiden? Och hur kan vi på sikt utveckla attraktiva och hållbara arbetsplatser? Dessa och andra spännande framtidsfrågor diskuterar vi under seminariet.

Seminariet inleds med två forskare, Ann Bergman, professor i arbetsvetenskap vid Handelshögskolan, Karlstads universitet och Eva Lindell, lektor och forskare i företagsekonomi vid Mälardalens högskola. Forskarna delar viktiga forskningsresultat runt arbetsmarknaden och arbetslivet och lyfter fram det som bör uppmärksammas för att skapa gynnsamma förutsättningar framåt. Med forskarnas hjälp får vi bland annat en bild av hur förändringar i arbetsmarknaden påverkar organisationers förutsättningar idag och i framtiden.Tanken med våra samtalsforum är att stärka utbytet mellan forskning och samhälle och tillsammans leta vägar för att använda forskning som en grund för att bygga vår gemensamma framtid.

Efter forskarnas presentationer följer ett samtal där representanter från offentlig verksamhet, politik, civilsamhälle och det lokala näringslivet diskuterar utmaningar och möjligheter för Kalmar län. Målet är att du som medverkar ska få en uppdatering av de senaste forskningsrönen inom området samt inspiration till vad du kan göra i din verksamhet för att bidra till ett mer framgångsrikt och hållbart samhälle i Kalmar län och där bortom.

Välkommen att diskutera dessa viktiga samtids- och framtidsfrågor och få möjlighet att bidra med ditt eget engagemang!

Med vänlig hälsning, Anna Blom, vd, Länsförsäkringar Kalmar län

Västervik, After work, Best Western Plus Västerviks Stadshotell, 4 april 16.00–19.00

Program för Borgholm, Vimmerby, Kalmar och Oskarshamn kontakta evenemang@LFkalmar.se

Program 
16.00  Intro Peter Griepenkerl Lööf och Anna Blom
16.15  Presentation av senaste forskningsrönen
17.00  Paus
17.15  Samtal och publikfrågor
18.00  AW-mingel

Antalet platser är begränsat så först till kvarn. Evenemanget är kostnadsfritt men anmälan är bindande. Vet du någon mer som skulle ha nytta och glädje av detta forum?

Frågor?
Hör av dig till evenemang@LFkalmar.se

Om författaren