Vi söker en företagsrådgivare

Vi samarbetar med FindersFee i rekryteringen och tjänsten kommer publiceras på www.findersfee.se till helgen 19/1.

Brinner du för affärer och företagande?  Vill du vara med och utveckla framtidens företag i Västerviks kommun?

Vi söker nu Företagsrådgivare

Västervik Framåt vill att livskraftiga företag startas och utvecklas, innovativa idéer kommersialiseras och att näringslivet i Västervik ökar sin konkurrenskraft och hållbara tillväxt. För att uppnå detta erbjuder vi kommunens små- och medelstora företag rådgivning, samt affärs-och verksamhetsutveckling.

Dina arbetsuppgifter

Som rådgivare på Västervik Framåt planerar och utvecklar du ditt ansvarsområdes resurser för att arbeta med nyföretagarrådgivning men även framåtsyftande affärsutveckling med fokus på företagsledning, affärsutveckling och ekonomistyrning. Insatserna hos kunderna är relativt korta och syftar till att öka företagens egna kapacitet att utvecklas och växa samt visa på värdet av att ta in extern kompetens inom olika områden för att stärka sin konkurrenskraft och tillväxt.

Ditt arbete kommer att vara uppsökande, med kontakt med företagare inom många branscher. I kundmötet analyserar du behoven för att sedan erbjuda våra eller våra partners tjänster. Du behöver trivas med att arbeta utåtriktat och ha förmågan att se och utveckla möjligheter. Du måste även vara intresserad av att bevaka omvärlden för att kunna identifiera, initiera och sedan driva intressanta projekt som leder till ett bättre näringslivsklimat i vår kommun.

Erfarenheter och egenskaper:

Den vi söker är förtroendeingivande, kontaktskapande och affärsmässig. Du har analytisk förmåga, kan se möjligheter i företagens affärsutveckling och har en god förståelse för förändringsprocesser. Du är duktig på att etablera och underhålla långsiktiga relationer och har en hög social kompetens.

Du har relevant utbildning och erfarenhet av affärsutveckling i små och medelstora företag. Du behöver ha en stark drivkraft och gilla att arbeta självständigt mot tydliga mål. En akademisk examen är meriterande liksom erfarenhet av eget företagande och/eller haft en ledande position i tillväxt-företag.  Erfarenhet från olika branscher, affärsförhandlingar och ekonomisk analys är också ett plus.

Arbetet kräver kunskap inom företagsekonomi och du får gärna vara generalist inom företagande. Du är även nyfiken och har koll på vad som händer i omvärlden för att förstå vad som kan påverka företagandet i framtiden bland annat inom områdena digitalisering, AI och globalisering.

Kandidatprofil

  • Relevant akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet.
  • Arbetslivserfarenhet gärna som rådgivare, projektledare, konsult eller egen företagare.
  • Har erfarenhet av affärsutveckling.
  • Är genuint nyfiken och vill utvecklas.
  • Brinna för att lotsa företagare genom förändring.
  • Gärna intresse för digitalisering och ny teknik.
  • Ett brinnande intresse för entreprenörskap och små-och medelstora företags utmaningar.

 

ÄR DET DIG VI SÖKER EFTER?
I denna rekrytering samarbetar vi med FindersFee som hjälper företag att lyckas med sina rekryteringar på ett tids- och kostnadseffektivt sätt genom rekommendationsbaserad rekrytering. Är detta i linje med dina personliga ambitioner och kunskaper? Ansök via www.findersfee.se. Sista ansökningsdag är den 15 februari 2019. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Rekryteringskonsult Michael Gross på michael@findersfee.se alternativt på telefon 070-340 83 66

 

VET DU VEM VI SÖKER EFTER?
Rekommendera den personen till oss genom att registrera dig som finder, ange ditt tips och be den du tipsar om att själv ansöka och ange dig som finder i sin ansökan. Är det just din kandidat som erhåller tjänsten kompenseras du med en findersfee på 7 000 kronor.

Om författaren