Fyra Västerviksföretagare berättar om sina erfarenheter. 24 Rental , Solortus, Tjust Mekaniska och Boligheter har alla har tagit del av olika affärsutvecklingsinsatser.

24 Rental24rental

Företaget har köpt ett flertal Tjänsteboxar® bland annat inom marknadsföring, sociala medier, budgetering och kalkylering. Jörgen Kalmerfjord berättar:

Vi ville expandera och har ingen ekonomisk utbildning själv så det var ett väldigt bra alternativ att ta in experthjälp.

 

Solortussolortus

Tog in en extern konsult i bolaget. Lisa Rosenblad berättar:

Man kan inte vara bra på allting själv, iallafall inte från början. Att ta in en extern konsult har hjälpt oss otroligt mycket.

 

Tjust Mekaniska Verkstadtjustmekaniska

Företaget tog in en extern konsult i styrelsen då man tyckte att man saknade kompetensen själva. Amanda Krafft berättar:

Vi fick en mycket bättre struktur och började fatta bättre och tydligare beslut som sedan var mycket lättare att genomföra och följa upp.

Boligheter

Inredningsbutik och webbshopen behövde hjälp med webbutveckling för att öka försäljningen och göra webbshopen enklare. Anna Dahl berättar:boligheter

Mitt tips är att man ska våga att ta hjälp utifrån, anlita konsulter och satsa på det du själv är bra på. Resultatet har lett till ökad försäljning som gjort att vi kan anställa mer personal.