Kompetensdag kring fårkött och kvalité

fårkött

Inbjudan till dig som är fårproducent och vill öka kunskapen om hur du påverkar köttkvalitet:

Påverka köttets kvalitet: kompetensdag kring får – under ledning av Årets Kock 2005 Stefan Eriksson

Tisdag den 6 mars kl. 09.30-15.00 i Vimmerby

Öka din kunskap och inspireras under en dag tillsammans med Stefan Eriksson, årets kock 2005 och aktuell med projektet Exceptionell Råvara. Lär dig mer om de aspekter som påverkar köttets kvalitet och få möjlighet att öka värdet på din produktion.

TID: Tisdag den 6 mars kl. 09.30-15.00, vi startar med fika 09.30

VAR: Vimmerby restaurangskola, Drottninggatan 25, Vimmerby

Vi riktar oss företrädelsevis mot fårproducenter, men även du som finns inom restaurang, handel eller liknande och är intresserad av att få veta mer om fårkött och köttkvalité är välkommen.

Dagen innefattar bland annat:

Skillnad på kött mellan olika raser, hur foder och uppfödning påverkar, hängmörning av olika detaljer. Möjligheter att prova olika varianter av lamm och tacka. Recept och tillagning av lägg, bogblad, hjärta, långmörad sadel och stekar med möjlighet till enklare tester och jämförelser.

Ta vara på denna möjlighet till ökad lärdom, diskussion och nya samarbeten mellan kockar och producenter.

Anmälan:

Till Medlemsservice på tel. 0771-18 08 11 eller via e-post: medlemsservice@lrf.se senast den 26/2.

Begränsat antal platser. OBS det är viktigt att du anger organisationsnummer eller personnummer.

Kostnad: 375 kr ink. moms
Välkommen!
Aktiviteten är en del i projektet Livsmedelsutveckling Sydost om delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden

Om författaren