Delta i höstens kompetensutvecklande aktiviteter på Campus

 Campus i Hultsfred, Vimmerby och Västervik är förväntansfulla inför framtiden. Ta chansen att kompetensutvecklas med Campus! Vi har ett spännande år framför oss och erbjuder ett antal kortare kurser som riktar sig mot olika delar inom industrin.

Kurser i höst

Redan i höst erbjuder vi företagare och dess personal chansen att delta i två spännande kurser. En med fokus på en effektivare verksamhet, som leds av Tomas Beno, världsledande inom sitt ämne industriell produktion. Du hittar mer information om de två kurserna i de bifogade filerna eller i länkarna nedan.

Anmälan

Alla kurser genom Rätt Kompetens finns tillgängliga att läsa på de tre campusen, vid anmälan uppger ni på vilken ort ni önskar delta i kursen.
Tänk på att vi alltid tillämpar validering och på så sätt krävs inga akademiska förkunskaper. Önskar ni mer information eller hjälp med ansökan hör av er till oss. Vi har även möjlighet att besöka ert företag om ni önskar ett personligt möte för att veta mer om kurserna och om att kompetensutveckla genom Campus Hultsfred, Vimmerby eller Västervik.

Kurser i vår

Under våren 2020 erbjuder vi fler kurser. I den bifogade foldern eller på Campus Västerviks hemsida finns mer information. Vårens kurser är det också dags att anmäla sig till redan nu, vänta inte då vi har begränsat antal platser på våra campus.

DFA – Monteringsvänlig konstruktion, start vecka 40

Behöver företagets produkter rationaliseras utifrån dess monteringseffektivitet och ingående komponenter?
Under kursen kommer deltagarna förstå hur man kan förbättra och anpassa produktdesignen för enkel och kostnadseffektiv montering.

Kursen behandlar hur produkter och komponenter kan anpassas utifrån dess monteringsvänlighet samt hur dessa funktioner relaterar till tillverkningskostnaderna.
Vidare behandlas metodik för att minska antalet ingående komponenter. Till sist visas hur man kan beräkna produktens monteringseffektivitet.
Klicka här för mer information om kursen och anmälan.

VSM – Värdeflödesanalys, start vecka 46

Har företaget behov av att öka sin effektivitet och minska sina organisatoriska verksamhetsförluster relaterat till sin produktion och informationshantering?
I denna kurs utbildas man inom metodiken värdeflödesanalys som i sin tur ligger till grund för att genomföra Kaizen-aktiviteter.

VSM är ett kraftfullt visualiseringsverktyg för att se och förstå flödet av material och information för en produkt eller tjänst genom sin väg i värdeflödet,
samt identifierar de icke-värdeökande aktiviteterna och förluster som finns i organisationen. VSM-analys är en metod för att analysera det aktuella läget
och utforma ett framtida tillstånd för den serie av händelser som en produkt eller tjänst genomgår från början fram till kunden med avsikten att minska
förluster jämfört med den aktuella situationen inom ett företag. Kursens mål är att ge deltagarna de praktiska färdigheterna att använda värdeflödesanalys
i en tillverkningsorganisation.

Klicka här för mer information om kursen och anmälan.

Om författaren