Året närmar sig sitt slut, och vilket år vi har haft!

Vi kan alla förhoppningsvis se fram emot några dagars avkoppling från jobbet och vardagen. Nu i jultid och snart nytt år kan det vara läge att reflektera, hur var det gångna året och vad har hänt? Jag tror att det vi alla minns mest är den fantastiska sommaren. Den startade i början av maj och vi fick njuta av värmen en bra bit in på hösten. Värmerekord och torka, jobbigt för både bönder och brandmän men också underbart på flera andra sätt. Jag tänker på skärgårdstrafiken med nytt biljettsystem, Slottsholmen, Myntbryggan och gästhamnen med alla fina båtar på rad. Västervik hade Rivierakänsla under några veckor.

Jag minns också en fantastisk Tillväxtdag med över 300 gäster i en härlig slottsmiljö med strålande sol. Tänker också på Svenska Stadskärnors konferens en vecka senare, då närmare 500 tillresta stadsutvecklare fick uppleva skärgårdsstaden från sin allra bästa sida. Ett svårslaget varumärkesevent som säkert lockade många turister. I vecka 28 minglade vi med 150 potentiella inflyttare tillsammans med ett 15-tal företag på Slottsholmen. Ett möte som vi tror sådde frön för framtida Västerviksbor och företag.

Men allt handlar inte om Västervik. I både Gamleby och Överum har det under året jobbats stenhårt med två BID-projekt som utvecklar men också sätter fart på näringslivet, allt i en fantastisk samverkan mellan företag, fastighetsägare och kommun.

Nya och gamla mötesarenor har lockat till många personliga träffar. Fullsatta frukostar, kommunluncher och föreläsningar om allt från sociala medier till Leanfilosofier. Under dessa träffar har närmare 2 000 personer tagit tillfället i akt att utbilda sig eller helt enkelt bara informera sig om allt som händer.

Hösten 2018 var också tidpunkten då Västervik Framåt fick förnyat förtroende från Västerviks Kommun att jobba med varumärket Västervik, näringslivsutveckling och turism i ytterligare minst 3 år. Det gör oss så klart glada, stolta och inte minst supertaggade! Vi ses igen 2019!

God jul och ett gott nytt år!

Thomas Eriksson, vd, Västervik Framåt
 

Om författaren